
A minőségközpontú gondolkodás alkalmazásaként olyan célok és elvárások kerültek megfogalmazásra, ami egyben a Fornetti minőség védjegye, politikája és elkötelezettsége:
- Megfelelni a saját és külső élelmiszerbiztonsági szabályozási és minőségi követelményeknek
- Fogyasztói bizalom, az elvárások, preferenciák teljesítésével
A Fornetti minőségbiztosítási és irányítási rendszere teljes egészében lefedi az alapanyagok felhasználhatóságát, gyártási folyamatok szabályozását és késztermék ellenőrzési területeit egészen a bolti technológia adaptálsáig. A minőségi és biztonságos termékek gyártásának elengedhetetlen feltétele a szigorú követelményrendszer alapján kiválasztott és jóváhagyott alapanyagok kizárólagos felhasználása. A liszt tekintetében többéves fejlesztés és számtalan analízis eredményeként sikerült standardizálni a kívánt minőségi és technológiai paramétereket. A Fornetti 2007 októberében indított egy országos kampányt arra vonatkozóan, hogy a termékeiben használt zsiradékokban található transz-zsírsavat minimalizálja. Akkoriban a Fornetti volt az a vállalkozás, aki Magyarországon elsőként bevezette a termékei gyártásában a kizárólag hidrogénezési eljárástól mentes, alacsony transz-zsírsav tartalmú margarin alkalmazását. A Fornetti nem csak minőségpolitikájában, hanem üzleti filozófiájában is a tőle maximálisan elvárható körültekintéssel fordul a táplálkozástudományi igények és eredmények felé. A Fornetti az alapanyagok kiválasztásánál is vigyáz az élettanilag fontos összetevők meglétére.

Az alapanyagok nem tartalmazhatnak genetikailag módosított összetevőket. Rendszeres ellenőrzésük szabályozott analitikai, mikrobiológiai vizsgálatokkal valósul meg. Az alkalmazott irányítástechnológiai megoldások képessé teszik rendszerünket a standard, állandó minőségű termékek előállítását. Saját mikrobiológiai laboratóriumban ellenőrizzük felhasználás előtt alapanyagainkat és a legyártott késztermékeinket. A gyártás folyamán ellenőrizzük a termékekre specifikusan szabályozott gyártás technológiai és higiéniai paraméterek megfelelőségét.
A minőség jegyében saját sütőlabort és bemutató, oktatótermet működtetünk, ahol a folyamatos tesztsütésekkel a megfelelő termékminőséget alakítjuk ki tényleges bolti környezetben a franchise partnereink alkalmazottainak oktatásával, valamint a gyakorlatias termékkezelésen keresztül.