News
Innováció a Fornettinél2012. 02. 01., Wednesday, 11:20
Projekt neve:
„Adalék és tartósítószer mentes bakteriális kovászolású tradicionális kenyér és sós péksütemények, valamint az innovatív termékek nagyüzemi gyártási technológiájának kifejlesztése a Fornetti Kft.-nél”
Projekt leírása:
A Fornetti Kft. egy hagyományos kézműves kisipari módszerekre alapuló technológiát kíván megvalósítani a mai modern pékipari körülmények között. Annak érdekében, hogy a kitűzött cél elérhető legyen, elsőként kifejlesztésre kerül egy speciális, egyedi kovász. Majd hagyományos kovászos kenyeret és erre alapozott termékcsaládot fog kifejleszteni. A cég a projekt keretében egy olyan bakteriális íz kovászos technológia kifejlesztését célozza, ami teljességgel kiváltja vagy minimalizálja a sütőélesztő felhasználást.
A projekt keretében 4 új termékcsoportot fog a cég kifejleszteni. A legfontosabb közös tulajdonságuk az, hogy egészségesek, valamint a Fornettitől megszokott magas minőségű termékek.
A projektre a GOP-2011-1.3.1/A kiírás keretében 135 873 430 Ft támogatást nyertek el.
Kedvezményezett neve: FORNETTI Kft.
Elérhetősége: 6000, Kecskemét, Városföld dűlő 92.
Közreműködő szervezet: MAG Zrt.
Elérhetősége: 1139 Budapest, Váci u. 81-83., www.magzrt.hu, www.nfu.hu