News
Amit eddig is tudtunk2011. 09. 10., Saturday, 11:48
Akkreditált külső laboratóriummal bevizsgáltattuk az általunk használt búzaliszt valamint késztermékeink ellenmintáit. A külső laboratórium vizsgálati eredményei megerősítették: a Fornetti által használt lisztben a DON toxin érték jóval a magyar jogszabályban előírt, megengedhető mérték alatt van, következésképpen termékeink élelmiszerbiztonsági mutatói kitűnőek. A Fornettinél az élelmiszerbiztonság már valóban nem csak cél, hanem eszköz a kiváló minőség, a vásárlók megbízható kiszolgálása érdekében!
A 17/1999. (VI. 16.) EüM rendelet, az élelmiszerek vegyi szennyezettségének megengedhető mértékéről, 4. számú melléklete („Biológiai eredetű szennyező anyagok élelmiszerekben megengedhető mértéke”) a 4.1. (Mikotoxin maximális szintje élelmiszerekben)/ 4.1.3. (Egyéb mikotoxinok) rögzíti a mikotoxinok egészségügyi határértékét:
Külső laboratórium által végzett vizsgálatok módszerei: